Nutricia
Nutriția pacientului critic și dispozitive medicale

Unitățile de terapie intensivă (ATI) tratează în zilele noastre pacienți mai în vârstă și care suferă de mai multe complicații decât în trecut. Din fericire, șansele lor de supraviețuire și recuperare s-au îmbunătățit semnificativ în ultimul deceniu, datorită progreselor în știința și tehnologia medicală.

Noi tehnici chirurgicale, proceduri de anestezie îmbunătățite, îngrijirea pre- și postoperatorie de calitate și nutriția optimă reduc din impactul terapiei intensive asupra pacienților. Aceste progrese în domeniul sănătății și al asistenței medicale scurtează timpul petrecut în unitățile de terapie intensivă și le permite pacienților să ajungă mai repede acasă, reducând în același timp și costurile spitalizării.1-3 Recuperarea este și ea mai ușoară, iar pacienții se pot întoarce mai repede la viețile lor normale. Cei care au nevoie în continuare de hrănire enterală (cu ajutorul unei sonde) pot utiliza acum în confortul propriei case dispozitive medicale care sunt ușor de folosit, precise și nu afectează mobilitatea.

Rolul nutriției în terapia intensivă

În domeniul nutriției medicale s-au înregistrat, de asemenea, foarte multe progrese și există și o mai bună înțelegere a principiilor de nutriție optimă în îngrijirea pacienților critici4-9. Ghidurile medicale specifice, cât și experții din unitățile de terapie intensivă (ATI) acordă o mare importanță terapiei nutriționale individualizate, centrată pe pacient10-14.

Rolul proteinelor în nutriția bolnavului critic

Pierderea masei musculare și malnutriția secundară asociată bolii sunt efecte secundare obișnuite în rândul pacienților critici. Aproape 50% dintre cei internați la terapie intensivă au un deficit nutrițional.15 Proteinele reprezintă cel mai important macronutrient și ajută la menținerea masei corporale, având un impact pozitiv atât asupra riscului de mortalitate, cât și asupra mobilității.16-17
Aportul de proteine este, deci, esențial în tratamentul pacienților critici. Hrănirea enterală cu formule bogate în proteine încă din primele 24-48 de la internare16-17 are beneficii dovedite:

 • Reduce durata spitalizării;
 • Descrește riscul de complicații cauzate de infecții;
 • Previne pierderea de masă musculară.18

Produsele de nutriție medicală destinate hrănirii enterale trebuie să fie bine tolerate, să acopere necesarul crescut de proteine, dar să nu fie foarte încărcate caloric.

Rolul Nutricia în nutriția enterală

La Nutricia înțelegem importanța nutriției optime pentru pacienții în stare critică. Munca noastră continuă de cercetare și tehnologia avansată de care dispunem ne permit să incorporăm știința și tehnologia în produsele noastre și să oferim soluții inovatoare de hrănire, concepute special pentru unitățile de terapie intensivă și departamentele de chirurgie. Am dezvoltat o gamă completă de produse de nutriție enterală, dispozitive medicale, accesorii, consumabile, care alături de serviciile noastre, vin în sprijinul profesioniștilor din domeniul sănătății și îi ajută să ofere cea mai bună îngrijire pacienților lor.

Dispozitivele medicale pentru nutriția enterală

Pompele, seturile și sondele pentru alimentare enterală furnizează hrana direct în sistemul digestiv. Pentru a ajuta pacienții și familiile lor să urmeze indicațiile de terapie nutrițională recomandate de personalul medical, o pompă pentru alimentarea enterală este esențială, atât în spital, cât și la domiciliu. Pacienții și medicii au nevoie de un dispozitiv ușor de folosit, precis și care să nu afecteze libertatea de mișcare.
Pentru ei am dezvoltat Nutricia Flocare ꟷ gama de dispozitive medicale inovatoare, accesorii și instrumente auxiliare care simplifică procesul de hrănire enterală, atât pentru pacienți, cât și pentru familiile acestora.

Pompele de nutriție enterală Flocare Infinity sunt recunoscute pentru fiabilitatea, siguranța și ușurința lor în utilizare. Setul de administrare tip cartuș ușurează procesul de pregătire a hrănirii. Interfața este clară și oferă ghidaj pas cu pas. În plus, designul robust permite ca pompele Flocare Infinity să fie lavabile sub jet de apă și utilizabile în orice orientare.


Produsele noastre pentru Nutriția pacientului critic și dispozitive medicale

Aici găsiți produsele Nutricia destinate nutriției pacientului critic și dispozitive medicale. Acestea au scopul de a acționa nutrițional în cazul unor afecțiuni și drept urmare trebuie consumate doar conform sfatului medicului. 1. Anderson AD et al. 2003;
 2. Gustafsson UO et al. 2012;
 3. Yeh et al. 2015;
 4. Doig GS et al. 2009;
 5. Casaer MP et al. 2011;
 6. Van Zanten AR et al. 2014;
 7. Weijs et al. 2014;
 8. Allingstrup M J et al. 2012;
 9. Elke G et al. 2014;
 10. McClave S et al. 2009;
 11. Dhaliwal R et al. 2014;
 12. Martindale RG 2015;
 13. Evans DC et al. 2015;
 14. Preiser JC. et al. 2015.
 15. Heyland DK, Cahill NE, Dhaliwal R, et al. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition. 2010;34:675-84.
 16. McClave SA, Taylor BE, Martindale RG, et al. Journal of Parenteral and Enteral Nutrition. 2016;40:159-211.
 17. Kreymann KG, Berger MM, Deutz NEP, et al. Clinical Nutrition. 2006;25:210–23.
 18. Demling RH. ePlasty. 2009;9:65-94.