Nutricia
Laptele matern – sursa noastră de inspirație

Laptele matern este cea mai bună hrană pentru bebeluș. La centrul NUTRICIA Research din Utrecht, Olanda, o echipă formată din peste 500 oameni de ştiinţă (biologi, nutriţionişti, tehnicieni şi doctori) studiază de mai bine de 40 de ani mecanismele complexe ale laptelui matern și beneficiile acestuia pentru sănătate și imunitate, având ca rezultat descoperiri revoluționare.

Cercetările și descoperirile noastre ne-au susținut în misiunea de a extinde beneficiile laptelui matern și la bebelușii hrăniți cu formulă. Pornind de la compoziția laptelui matern am dezvoltat soluții nutriționale personalizate, potrivite pentru copiii cu nevoi specifice, susținându-le creșterea și dezvoltarea.

De aproape 20 de ani, cercetările noastre s-au concentrat asupra oligozaharidelor și beneficiilor lor pentru imunitate. Oligozaharidele reprezintă, cantitativ, al treilea cel mai abundent ingredient din compoziția laptelui matern, după lactoză și lipide. Astfel, într-un litru de lapte matern, se află între 5-15 mg de oligozaharide. De ce sunt atât de importante aceste oligozaharide pentru copilul tău?

Peste 200 de structuri diferite de oligozaharide au fost identificate în laptele matern, având efect prebiotic. Oligozaharidele trec nedigerate în partea de jos a tractului intestinal, unde stimulează creșterea și activitatea bacteriilor bune din sistemul digestiv. Oligozaharidele stimulează și celulele imunitare să reacționeze corespunzător la hrană sau agenți patogeni și potențiale amenințări și împiedică dezvoltarea infecțiilor prin blocarea agenților patogeni la care este expus bebelușul.1

Inspirați de efectele benefice ale oligozaharidelor asupra sănătății sistemului digestiv și imunității, am dezvoltat o formulă inovatoare, care conține mixul nostru unic de oligozaharide: oligozaharide GOS/FOS și 3’GL oligozaharidă din laptele matern și postbiotice derivate din procesul nostru unic de fermentație ꟷ Lactofidus.

Laptele matern și alăptarea continuă să ne inspire în a dezvolta cele mai avansate formule de nutriție specializată. Împărtășim experiențele noastre cu specialiști în sănătate și cercetători din întreaga lume și îi ajutăm să educe mamele cu privire la nutriția copiilor, care pune bazele sănătății pentru întreaga viață.  1. Boehm G, Stahl B. Oligosaccharides from milk. J Nutr 2007;137:847S-849S