Nutricia
Proiectele noastre de voluntariat

Nutricia Romania a fost unul dintre inițiatorii programului SAMAS (Sănătate pentru Mame și Sugari), în 2013, împreună cu Fundația Crucea Albă și Crucea Roșie Sector 6. Fundația Nutricia este membru fondator în Asociația SAMAS și sponsor anual. SAMAS reprezintă o inovație în rândul programelor de CSR (Corporate Social Responsibility) din România deoarece nu este doar sponsor și partener în program, ci se implică activ în dezvoltarea sustenabilă a Asociației, printr-o persoană dedicată în totalitate acestui proiect.

"O companie există și dăinuiește doar pentru că aduce valoare pentru întreaga societate."

Franck Riboud

fost Președinte și Director General al Grupului Danone

Multe dintre acțiunile de voluntariat desfășurate de angajații Nutricia au ca beneficiari mamele și copiii. Astfel, în fiecare an, echipe de voluntari amenajează spațiile verzi din curțile maternităților și spitalelor de pediatrie din țară. Maternitatea din Craiova, Spitalul de Pediatrie din Ploiești, maternitățile Cuza Vodă și Elena Doamna, din Iași, Maternitatea Dr. I.A Sbarcea din Brașov, Maternitatea Buzău, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, precum și maternități din Tulcea și Constanța se mândresc astăzi cu spațiile verzi amenajate de voluntarii Nutricia, iar noi la fel.

Angajații Nutricia se implică încă și mai mult în proiecte sociale și caritabile, punându-și timpul, energia și priceperea în folosul cauzelor în care cred. În 2018 o echipă reunită de Luiza Grecu a participat la Swimathon pentru proiectul „Pui de om în terapie”, înscris în competiție de Asociația Unu și Unu, iar Francisc Kiss (CEO Nutricia la acea vreme) a îmbrățișat cu entuziasm ideea de a fi fundraiser voluntar pentru cauza asociației. Echipa All aboard pentru prematuri, formată din voluntari Nutricia, și-a depășit, de altfel, targetul propus cu 700 de lei.

În 2019, CUTIA Bebelușului, proiectul social al Asociației SAMAS, de prevenire a mortalității infantile și de ajutorare a mamelor din medii defavorizate, s-a derulat și cu sprijinul voluntarilor Nutricia. Aceștia au participat la pregătirea efectivă a CUTIEI Bebelușului, având grijă ca fiecare CUTIE să fie complet echipată înainte de a ajunge la mamele și bebelușii în nevoie.

În 2020, Școala de Vară SAMAS a fost inaugurată cu ajutorul voluntarilor Nutricia, care au transformat spațiul din curtea sediului SAMAS într-o grădină primitoare, unde cursurile pentru viitoare mame și părinți începători s-au putut desfășura în siguranță, în contextul pandemiei de COVID-19.

COVID-19

În 2020, din cauza pandemiei, cursurile de educație perinatală SAMAS au fost transferate pe online. Cu toate acestea, în vară, cu ajutorul voluntarilor Nutricia, Asociația SAMAS a reușit să amenajeze curtea SAMAS oferind părinților posibilitatea de a participa la cursuri și offline în condiții de siguranță.