Nutricia
Aptamil 2+
800g, de la 2 ani

Inspirați de peste 40 de ani de cercetare a laptelui matern, am dezvoltat formula noastră patentă de lapte premium pentru copii de vârstă mică, Aptamil 2+ care susține sistemul imunitar prin vitaminele C și D.

După 2 ani, copilul tău devine din ce în ce mai curios să exploreze lumea din jurul lui. Acum, el are nevoie de un lapte premium adaptat vârstei care să țină pasul cu nevoile lui nutriționale în creștere și care să îi susținî imunitate afaltă încă în formare.

 

  • Susține sistemul imunitar

Aptamil 2+ conține Vitaminele C și D care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar

  • Susține dezvoltarea creierului

Fierul contribuie la dezvoltarea normală a creierului și a țesutului nervos

  • Vitamina D și Calciul contribuie la dezvoltarea normală a oaselor și dinților

Vitamina D și Calciul contribuie la dezvoltarea normală a oaselor. Vitamina D contribuie și la dezvoltarea normală a dinților

  • Conține nutrienți prezenți natural în laptele matern

Aptamil 2+ conține Omega-3 și Omega-6, unii dintre nutrienții prezenți natural în laptele matern

  • Conține mixul nostru unic de oligozaharide

Aptamil 2+ combină oligozaharidele GOS/FOS (galacto- și fructooligozaharide) cu 3’GL (3’-Galactozillactoză provine din procesul nostru delicat Lactofidus)

1. Spală-te bine pe mâini, sterilizează toate ustensilele utilizate în prepararea laptelui și asigură-te că marginea ambalajului este curată.
2. Fierbe apa potabilă pentru prepararea laptelui timp de 5 minute, apoi lăsă la răcit până la cca 37ºC.
3. Toarnă în recipientul pregătit (biberon) cantitatea de apă fiartă şi răcită, necesară conform dozării pentru o masă.
4. Dozează pulberea cu linguriţa din capacul ambalajului, nivelată cu ajutorul marginii din interiorul cutiei.
5. Adaugă pulberea conform tabelului de dozare în recipientul pregătit (biberon).
6. Închide recipientul şi agită vertical și viguros timp de 10 secunde. Este foarte important să respecți modalitatea și timpul de agitare pentru a dizolva corect pudra.
7. Verifică pe încheietura mâinii tale temperatura laptelui preparat (cca 37ºC).

Depozitarea înainte de deschidere:
Produsul, ambalat în atmosferă protectoare, trebuie păstrat etanș și depozitat într-un loc uscat și răcoros (<25 ºC, nu se va păstra la frigider).

Depozitarea după deschidere:
Odată deschis, resigilează ambalajul, depozitează-l într-un loc răcoros și uscat (nu la frigider) și utilizează-l în decurs de o lună. Utilizează numai măsura furnizată în ambalaj.

Lactoză (din lapte de vacă), uleiuri vegetale (ulei de palmier, ulei de cocos, ulei de rapiță, ulei de floarea-soarelui, ulei de floarea-soarelui bogat în acid oleic), lapte degresat, zer demineralizat (din lapte de vacă), galactooligozaharide (din lapte de vacă), concentrat din zer (din lapte de vacă), fructooligozaharide, fosfat de calciu, ulei de pește, proteine din zer (din lapte de vacă), clorură de potasiu, citrat de potasiu, magneziu hidrogen fosfat, ulei din Mortierella alpina, carbonat de calciu, clorură de colină, citrat de sodiu, acid L-ascorbic, emulsifiant (lecitină din soia), clorură de sodiu, taurină, inozitol, clorură de magneziu, sulfat feros, L-triptofan, L-ascorbat de sodiu, L-carnitină, sulfat de zinc, 5′-monofosfat citidină, sare 5′-monofosfat uridină de sodiu, antioxidant (ascorbil palmitat), 5′-monofosfat adenozină, sare 5′-monofosfat inozină de sodiu, nicotinamidă, D-pantotenat de calciu, DL-alfa tocoferil acetat, sare 5′-monofosfat guanozină de sodiu, sulfat de cupru, DL-alfa tocoferol, retinil palmitat, riboflavină, hidroclorură de tiamină, hidroclorură de piridoxină, iodură de potasiu, acid pteroilmonoglutamic, sulfat de mangan, fitomenadionă, selenit de sodiu, colecalciferol, D-biotină, cianocobalamină.

Declarație nutrițională la 100 g pulbere   la 100 ml lapte reconstituit (13,8 g pulbere)  
Valoare energetică 2009 / 480 kJ/kcal 276 / 66 kJ/kcal
Grăsimi 24.4 g 3.4 g
din care:
Acizi grași saturați 10,7 g 1,5 g
Acizi grași mononesaturați 9,6 g 1,3 g
Acizi grași polinesaturați 4,2 g 0,6 g
- Acid arahidonic (AA) 0,12 g 0,0165
- Acid docosahexaenoic (DHA) 0,12 g 0,0165
- Acid linoleic (LA) 3,2 g 0.446
- Acid alfa-linolenic (ALA) 0,4 g 0.0543 g
Glucide 55.9 g 8.1 g
din care:
Zaharuri 55.2 g 8.0 g
- Lactoză 53.4 g 7.80 g
Polioli
- Inozitol 43 mg 6.2 mg
Fibre 4.3 mg 6.2 mg
Galactooligozaharide (GOS) 3.3 g 0.48 g
Fructooligozaharide(FOS) 0.55 g 0.08 g
3'Galactozillactoza (3'GL) 0.10 g 0.015 g
2'Fucozillactoza (2'FL) 0.34 g 0.05 g
Proteine 9.3 g 1.4 g
Vitamine și minerale
Vitamina A 409 µg 60 µg
Vitamina D 12 µg 1.7 µg
Vitamina E 6.4 mg TE 0.93 mg TE
Vitamina K 32 µg 4.6 µg
Vitamina C 61 mg 8.9 mg
Tiamină 0.33 mg 0.05 mg
Riboflavină 0.96 mg 0.14 mg
Niacină 3.2 mg 0.46 mg
Vitamina B6 0.332 mg 0.048 mg
Float 88 µg 13 µg
Biotină 13 µg 1.9 µg
Acid pantotenic 3.261 mg 0.475 mg
Sodiu 158 mg 23 mg
Potasiu 536 mg 78 mg
Clorură 375 mg 54 mg
Calciu 495 mg 72 mg
Fosfor 344 mg 50 mg
Magneziu 49 mg 7.1 mg
Fier 7.0 mg 1.0 mg
Zinc 3.5 mg 0.50 mg
Cupru 0.374 mg 0.054 mg
Mangan 0.036 mg 0.005 mg
Fluorură* ≤0,042 mg ≤0,0061 mg
Seleniu 21 µg 3.0 µg
Iod 89 µg 13 µg
Alte substanțe
L-carnitină 14 mg 2.0 mg
Colină 103 mg 15 mg
Taurină 35 mg 5.1 mg
Nucleotide 16 mg 2.4 mg
Carbohidrați non-calorici (GOS) 1.6 g 0.2 g

* pot apărea variaţii naturale în materia primă